vineri, 6 iulie 2012

Declaratiile Monicai Macovei

Monica Luisa Macovei (n. 4 februarie 1959, Bucuresti) este un avocat si politician român, vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal. În perioada 29 decembrie 2004 - 5 aprilie 2007 a fost ministru al justitiei în Guvernul Tăriceanu. Anterior a condus Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki. Din 2009 și până în prezent este europarlamentar din partea României.

Monica Macovei
Monica Macovei

In urma evenimentelor desfasurate in forta in Romania spre suspendarea presedintelui Traian Basescu si al supusilor lui, PD-L incearca un contratac prin membrii sai. Astfel, Monica Macovei a spus in Parlamentul European ca în România are loc o lovitură de stat, că judecătorii şi procurorii sunt ameninţaţi şi că ea este singura din România care s-a luptat pentru independenţa Justiţiei în 2005-2006.

Monica Macovei a "invocat art. 7 şi că România trebuie să piardă dreptul de vot în Consiliu şi fondurile trebuie suspendate".

Liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan a adăugat că nu există ca precedent faptul ca un europarlamentar să atace atât de dur statul pe care îl reprezintă şi ca vreun oficial să invoce art. 7 împotriva statului pe care îl reprezintă.

Europarlamentarii USL cer la PE sancţionarea Monicăi Macovei cu pierderea mandatului.

Alte declaratii nepotrivite au fost facute de Macovei cu ocazia spitalizarii lui Adrian Nastase cand acesta a incercat sa se sinucida in seara in care politistii au venit sa ii prezinte mandatul de arestare. GEstul lui Nastase a fost unul de suicid - esuat, tragandu-si un glont in gat, incercarea a fost de a-l trage in cap, dar politistul de fata nu l-a lasat singur, anticipand un gest la Nastase. Si astfel Adrian Nastase, fost prim - ministru din partea PSD a fost dus la spitalul Floreasca, unde a fosst operat de doctorul Brădişteanu. Ulterior, Monica Macovei spune : "Doctorul Brădişteanu a fost senator PSD. Am dubii serioase că diagnosticul pentru Năstase este corect." Mentionam ca Monica Macovei nu are studii medicale, si numai o contra-expertiza medicala poate spune daca diagnosticul pus de doctorul Brădişteanu a fost unul corect.

"Cred că atât Direcţia Naţională Anticorupţie, cât şi ANI sunt în pericol, cred că se restaurează epoca Năstase-Stănoiu. Sunt foarte îngrijorată de acest lucru, este dl Titus Corlăţean la ministerul Justiţiei, care a dovedit deja cum gândeşte şi cum acţionează. Vă aduc aminte că a fost la Piteşti împreună cu Năstase, Severin, Ponta ca să-l apere pe dl Nicolescu, preşedintele CJ Piteşti, între fond şi recurs pe arestare preventivă, înainte de a se judeca recursul ne ducem toţi din partid, cei mai mari din partid şi ne postăm acolo şi spunem că este nevinovat. Nu se fac asemenea lucruri într-o democraţie", a declarat Monica Macovei, la Buzău, unde s-a aflat pentru susţinerea candidatului democrat-liberal Cezar Preda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu