sâmbătă, 14 iulie 2012

Constitutional cinstit si necinstit la Basescu

Traian Basescu a fost ales presedintele Romaniei odata in 2004, si alta data in 2008. In 2004 a fost votat cu vot negativ, adica ca solutie anti PSD care era atunci la guvernare, cu Adrian Nastase premier. In 2008 a fost ales prin votul a 5milioane de romani, din tara si din tarile pe unde sunt plecati (Franta, Italia, Spania, etc.). In timpul celor 8 ani de cand e presedinte, retinem fapte si declaratii ale acestuia:

- A numit-o pe Elena Udrea consilier de stat la Cotroceni şI apoi ministrul Dezvoltării Regionale şI al Turismului? .

- A cerut sub semnătură energie ieftină pentru băieţii deştepţi de la Alro Slatina.

- L-a protejat pe Sorin Blejnar la şefia ANAF.

- A făcut afaceri imobliare cu Costel Căşuneanu.

- Ioana Băsescu şi-a cumpărat un penthouse de peste 300 de metri cu aproape un milion de euro, în Băneasa Residential, dar nu a dat niciodata declaratii cu ce bani a cumparat casa, desi a promis ca va face public de unde are banii acestia.

- A pus-o pe Elena Băsescu europarlamentar.

- A zis că Parlamentul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi CSM sunt instituţii neconvingătoare.

- A afirmat că nu există sistem de justiţie în Uniunea Europeană care să fi făcut atâta rău cât a făcut sistemul de justiţie din România.

- A zis că nu are nimic de schimbat în comportamentul lui. Il credem ca are o parere buna despre sine, dar multe lucruri ar trebui schimbate la el.

- A lovit un copil de aprox. 12 ani cu dosul palmei, in campania din 2004, si apoi nu a recunoscut, desi exista inregistrarea video, pe care au vazut-o toti, iar Basescu si echipa sustineau ca ne inselam noi din cauza unui pixel albastru, ca aia nu a fost lovitura. D-apoi Funeriu - ministru Educatiei, spunea ca e chiar imposibil, calculand viteza mainii, etc.

- Basescu a zis că suntem o ţară de mâna a doua.

- Basescu a afirmat că învăţământul românesc scoate tâmpiţi.

- Basescu a confiscat telefonul unei jurnaliste.

- a zis că România este o ţară de mămicuţe şi bebeluşi.

- Basescu catre o jurnalista: "daca te urci pe masa, iti arat cum se face...hahahha"

- Basescu catre alta jurnalista: "tiganca imputita"

- la suspendarea sa din iunie 2012 zice la TV ca nu el e tinta, ci USL vrea sa puna mana pe justitie...intrebare: la cine e justitia pe care vrea USL sa puna mana?

- Basescu:" nu e cinstit sa pui un presedinte de tara care a condus 8 ani in fata votului poporului"

- Basescu in 2009: "Marirea pensiilor ? Am spus eu asa ceva? Poate eram beat" .

- Basescu a declarat ca nu va numi niciodata un prim- ministru USL, chiar daca aceasta alianta va avea majoritate parlamentara (ne-constitutional)

- Klaus Iohanis, independent, primar Sibiu, a fost propus prim-ministru prin majoritatea parlamentara, Basescu nu a fost de acord si s-a opus, si i-a iesit, Iohanis nu a mai devenit prim-ministru

- Basescu: "Romania nu poate fi raspunzatoare pentru fiecare roman in parte"....dar in alta zi ii zice unei pensionare de la tara:" asa e cinstit, fiecare sa plateasca impozite"....adica noi platim taxe si impozite, si in schimbul lor...statul nu are obligatii

- Basescu a adacat deseori parlamentul, subminand o institutie a statului de drept

- Traian Basescu facea declaratii cum trebuie taiate salariile celor din sistemul bugetar cu 25%, desi astfel de subiecte sunt treaba guvernului, presedintele Romaniei ocupandau-se cu partea externa de securitate.

- Basescu a cerut grabirea judecarii dosarelor Revolutiei si mineriadelor ( nu intra in atributiunile presedintelui Romaniei de a interveni asupra justitiei, nici prin grabirea sau incetinirea proceselor). Si astfel a incalcat principiul separatiei puterilor in stat.

- Basescu a abandonat rolul presedintelui de mediator in societate, asa cum e conferit prin Constitutia Romaniei, si se manifesta ca reprezentat al PD-L, impotriva celorlalte forte politice, presedintele Romaniei e prin Constitutie a-partid, adica nu face parte din nici un partid, si nu poate avea o pozitie de sustinere fata de nici un partid, el fiind prin constitutie MEDIATOR.

- de mai multe ori a facut declaratii cu hotararile pe care urma sa le ia guvernul, afland astfel si guvernul dce are de facut - apropos, guvernul era PD-L , partidul din care Basescu a trebuit sa isi dea demisia pt a ocupa postul de presedinte.

- Traian Băsescu a minţit când a spus că nu este nevoie de tăierea salariilor, pensiilor şi că nu va fi niciodată nevoie de creşterea TVA.

- Traian Băsescu a minţit cu privire la destinaţia banilor împrumutaţi de la FMI, a spus că nu vor fi folosiţi niciodată pentru salarii şi pensii.

- Traian Băsescu a minţit când a spus că nu sunt bani pentru revenirea salariilor şi că nu sunt bani pentru a da înapoi pensionarilor ce li s-a luat în mod neconstituţional.

- Traian Băsescu a minţit când i-a spus doamnei cancelar Merkel că nu există o procedură de suspendare a presedintelui în Constituţia României

- Traian Băsescu a minţit atunci când a spus că în 5 minute îşi dă demisia dacă este suspendat.

- Traian Băsescu a minţit şi când a spus că dacă majoritatea românilor votează împotriva lui, pleacă acasă

- Traian Băsescu a minţit când a spus că este interzisă utilizarea ordonanţelor de urgenţă în ceea ce priveşte legislaţia referendumului.

- Traian Băsescu minte în continuare privind dosarele sale. Dosarul privind casa din Mihaileanu, dosarul privind spălarea de bani, dosarele privind protecţia pe care i-a acordat-o lui Sorin Blejnar, sunt dosare suspendate îm baza imunităţii pe care o are ca preşedinte. După 29 iulie, dacă nu va mai avea această imunitate, Justiţia va putea să îşi urmeze cursul.

- Traian Băsescu a minţit când a spus că va returna casa din Mihăileanu, luata cu încălcarea Legii 112.

- Traian Băsescu a minţit spunând că face lobby pentru afacere privată, afacerea de la Roşia Montană, deoarece rezervele BNR nu mai există, s-au vândut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu