duminică, 22 iulie 2012

Referendum demitere presedinte iulie2012

In urma suspendarii presedintelui Romaniei cu 256 de voturi dintre parlamentari, locul lui Traian Basescu este preluat interimar de Crin Antonescu. Ar mai fi fost 2 ani pana la alegerile prezidentiale. Si in conditiile actuale ale politicii si realitatii din Romania, va avea loc referendum pe 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui. Romanii pot vota in orice localitate sunt in ziua respectiva, chiar daca sunt la mare sau la munte, in concediu, pot merge la cea mai apropiata sectie de votare. De asemeni, consulatele din afara tarii sunt sectii de votare, la care romanii din afara tarii pot merge spre a-si exprima votul. Votul se va desfasura de la 7am pana la 11pm, intr-o singura zi, si anume ep 29 iulie 2012. Romanii sunt invitati sa participe la vot, pe foile de vot neprecizandu-se alt nume decat al lui Traian Basescu, si intrebarea va fi ceva de genul "Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, Dl Traian Basescu??" .
Daca votezi Da - Basescu va fi demis.
Curtea Constitutionala a decis ca referendumul este constitutional in masura in care la vot se vor prezenta 50% + 1 din cei cu drept de vot de pe listele de vot. Curtea Constitutionala e formata din 9 membrii, 5 pusi de Basescu. Ar fi 2 aspecte de precizat aici:
- in 2007 Curtea Constitutionala a decis a fi valid un vot indiferent cati se prezinta la vot, din cei de pe listele de vot, ramanand valabil ce au decis majoritatea din cei prezenti la vot;
- INS - Institutul National de Statistica inca nu a prezentat datele recensamantului de acum 2 ani, si inca nu se stie clar cati romani mai sunt in Romania, cine mai e in viata, cati au drept de vot. Si astfel, la votul de la referendum se va merge pe listele de acum 12 ani, recensamantul in Romania facandu-se odata la 10 ani. Dar in acesti 12 ani, cati romani au murit, cati au plecat, cati au implinit varsta de 18 ani? Pe listele de acum 12 ani, erau 18milioane de romani cu drept de vot, dar mai sunt ele de actualitate? Referendumul se considera valid/constitutional daca se prezinta 50%+1 din romanii cu drept de vot. Care e efectiv, oficial si real aceasta cifra? Mai ales ca INS nu o da publica.
Crin Antonescu a zis ca el se retrage din viata politica daca referendumul nu va fi considerat valid.
Daca din cei aprox. 9milioane de romani cu drept de vot conform listelor pe care se pare ca se va merge la referendum, 8,9 milioane vor vota pentru demiterea lui Traian Basescu, referendumul nu se va considera valid, si Basescu va ramane presedinte pentru cel putin urmatorii 2 ani, conform Curtii Constitutionale, formate din 9 judecatori, 5 pusi de Basescu.


Ce spunea Basescu despre pragul de 50%+1 la referendum, in 2007 :




"Dacă s-ar valida referendumul s-ar acoperi cu votul popular lovitura de stat şi atunci trebuie făcut tot ce se poate pentru ca referendumul să nu se valideze şi oamenii ăştia să răspundă", a spus Băsescu luni 23.07.2012.

Inteleg ca din partea presedintelui demis sa ne ia draq cu votul nostru de popor, pe el nu il intereseaza, el vrea presedinte.

11 primarii sunt cercetate pentru ca au oprit cartile de identitate si buletinele oamenilor, sub diverse pretexte, cu promisiunea a le returna luni, dupa referendum. Acest lucru e ilegal, si se pedepseste cu inchisoarea intre 6 luni si 5 ani, si privarea de unele drepturi. Minerii din Gorj au spus ca maistrii si alti sefi le-au cerut buletinele, pe care tot asa, le-au promis returnarea luni, dupa votul de la referendum.

Rezultate referendum demitere presedintele Romaniei Traian Basescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu