duminică, 15 ianuarie 2012

Expresii Basesciene care raman in istorie

"Sa traiti bine" - sloganul din campania pentru presedentie din 2004.

20mai 2007:"Va propun, ca odata la 3 luni sa ne vedem in Piata Universitatii in ultima sambata de la fiecare a 3-a luna" minutul 8:46

- mai are rost sa spunem ca asta nu s-a intamplat niciodata? ca oricum ce zice Basescu, peste o zi sau 2 e reevaluat si se renunta la ideea spusa...."reevaluarea" un alt termen caracterizant pentru Basescu....Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, 16octombrie 2010, la Pro TV, în cadrul emisiunii “După 20 de ani” că liderul UNPR Gabriel Oprea este “un om pe care l-a reevaluat”.

"Tiganca imputita" ii zicea unei ziariste romance care nu facea parte din etnia roma, doar pentru ca l-a deranjat pe presedinte printr-o intrebare pertinenta rostita intr-un mod pertinent. Traian Băsescu, aflat la cumpărături împreună cu soția sa, într-un centru comercial din București, agasat de o serie de întrebări, i-a luat telefonul mobil jurnalistei Andreea Pană (postul de televiziune Antena 1); ulterior aparatul a fost restituit. Băsescu a luat telefonul cu el în mașină, fără să-și dea seama că acesta continua să înregistreze și i-a povestit nevestei sale cât de agresivă fusese jurnalista, numind-o „țiganca asta împuțită”.

Tot unei ziariste ii zicea :"Urca pe masa si iti arat cum se face".

În septembrie 2007, Băsescu a suferit o operație de extirpare a unor noduli tiroidieni. În timp ce-i strângea mâna doctorului Ghemigian (coordonatorul echipei de medici care-l operase), Băsescu i-a spus doctorului: „În sfârșit, văd și eu un armean bun”, după care a corectat și a spus „un armean competent”, făcând o aluzie ironică la ministrul economiei, Varujan Vosganian, de origine armean.

"Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu" zicea Basescu in 2009 la alegeri, cand au candidat Basescu, Geoana (PSD) si Crin Antonescu (PNL). Basescu zicea ca Patriciu a incercat sa il compromita pe Basescu printr-un filmulet fals cu "pixelul albastru" in care apare Basescu cu cativa ani inainte, de asemeni candidand dar de data asta la fotoliul de primar al Bucurestiului, si lovind peste fata un copil de varsta aproximativa 11 ani. Intrebat de jurnalisti daca a lovit copilul asa cum se vede in filmulet, Basescu zice :"Vă asigur că o să mă uit şi o să vă dau o explicaţie. Dar zice copilul ceva? A spus ceva urât?"...."Poate m-a înjurat". Si in ziua confruntarii politice de la alegerile din 2009 , pus sa jure ca nu a lovit copilul, Basescu zice :"jur ca nu l-am lovit nici in plex cu pumnul, nici in fata cu pumnul" evitand un raspuns simplu, intrebarea fiind simpla, daca a lovit, si nu in ce mod l-a lovit.

"Cine credeti ca va pleca? Ghici ghicitoarea mea" ii zicea Basescu lui Raed Arafat, infiintatorul Smurd, cand presedintele a propus o noua lege a sanatatii, prin privatizarea SMURD-ului, Raed nu a fost de acord, presedintele l-a trimis sa discute cu ministrul sanatatii, dar daca e vorba de plecat din sistem, Basescu il intreaba retoric pe Raed "ghici cine va pleca" , Raed sau ministrul sanatatii. Aceasta noua actiune si atitudine a presedintelui a provocat iesirea romanilor in strada pentru sustinerea lui Raed Arafat, a Smurdului, si caderea guvernului, romanii fiind satui de toate mizeriile guvernului. Astazi romanii sunt de 4 zile in strada, si protestele nu inceteaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu