vineri, 21 octombrie 2011

Cat de bogate sunt bisericile din Romania

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei in 2011 are profit de 4,7 milioane de lei şi suma o plaseaza pe locul 5 în topul celor mai profitabile instituţii ieşene. Mitropolia are fabrica de lumânări, mai multe tipografii, o firmă de comerţ cu amănuntul, zeci de mii de hectare de pădure, fabrici de cherestea, administrează un spital, hoteluri în staţiunile de munte, centre de conferinţă, o firmă care oferă consultanţă pentru afaceri.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a înfiinţat o Casă de Ajutor Reciproc a Clericilor şi Mirenilor(CARCM), de unde atât preoţii, cât şi credincioşii, vor putea lua împrumuturi cu o dobândă de 6%. Filiale ale CARCM vor funcţiona în fiecare protopopiat din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.


Catedrala Mitropoliei Moldovei si Bucovinei - Iasi

Mitropolia Olteniei deţine un pachet de 13% din acţiunile unei firme din Cernavodă care tranzacţionează energie electrică.

Numai in Bucuresti, Biserica Ortodox a primit de la guvernul Romaniei un teren de 12ha pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului.

Biserica primeste banii de la stat, terenuri, cladiri, bani de la enoriasi, bani contra servicii, si mai dezvolta si ele afaceri, inclusiv in constructii, turism, consultanta.

As vrea eu o afisare pe site-urile bisericilor, episcopiilor si motropoliilor, asa cum se gasesc pe site-uri ale institutiilor de stat (firme de stat, primarii, ministere), Declaraţiile de avere a Prea Fericitilor nostri indrumatori ortodocsi sau de orice alta religie sunt, care invata ei populatia cum sa fie umili.

Daca ai treaba pe la vreo biserica, fie o inmormantare, o nunta, un botez, sau orice altceva, preotii cer bani, pe care ar trebui sa emita chitanta, pentru ca ei au facturi si chitantiere....daca ai treaba la biserica sa presteze vreun serviciu duhovnicesc pentru tine, cere-le chitanta. Iti vor da? La ei nu e economie subterana, evaziune fiscala ?

Acest articol va fi completat pe parcurs. Revino pentru mai multe detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu