vineri, 21 octombrie 2011

Cat de bogate sunt bisericile din Romania

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei in 2011 are profit de 4,7 milioane de lei şi suma o plaseaza pe locul 5 în topul celor mai profitabile instituţii ieşene. Mitropolia are fabrica de lumânări, mai multe tipografii, o firmă de comerţ cu amănuntul, zeci de mii de hectare de pădure, fabrici de cherestea, administrează un spital, hoteluri în staţiunile de munte, centre de conferinţă, o firmă care oferă consultanţă pentru afaceri.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a înfiinţat o Casă de Ajutor Reciproc a Clericilor şi Mirenilor(CARCM), de unde atât preoţii, cât şi credincioşii, vor putea lua împrumuturi cu o dobândă de 6%. Filiale ale CARCM vor funcţiona în fiecare protopopiat din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.


Catedrala Mitropoliei Moldovei si Bucovinei - Iasi

Mitropolia Olteniei deţine un pachet de 13% din acţiunile unei firme din Cernavodă care tranzacţionează energie electrică.

Numai in Bucuresti, Biserica Ortodox a primit de la guvernul Romaniei un teren de 12ha pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului.

Biserica primeste banii de la stat, terenuri, cladiri, bani de la enoriasi, bani contra servicii, si mai dezvolta si ele afaceri, inclusiv in constructii, turism, consultanta.

As vrea eu o afisare pe site-urile bisericilor, episcopiilor si motropoliilor, asa cum se gasesc pe site-uri ale institutiilor de stat (firme de stat, primarii, ministere), Declaraţiile de avere a Prea Fericitilor nostri indrumatori ortodocsi sau de orice alta religie sunt, care invata ei populatia cum sa fie umili.

Daca ai treaba pe la vreo biserica, fie o inmormantare, o nunta, un botez, sau orice altceva, preotii cer bani, pe care ar trebui sa emita chitanta, pentru ca ei au facturi si chitantiere....daca ai treaba la biserica sa presteze vreun serviciu duhovnicesc pentru tine, cere-le chitanta. Iti vor da? La ei nu e economie subterana, evaziune fiscala ?

Acest articol va fi completat pe parcurs. Revino pentru mai multe detalii.

Parcuri eoliene in Romania

Parcul eolian din Suceava
11 parcuri eoliene vor fi construite începand cu 17 octombrie 2012, în mai multe localităţi din judeţul Suceava (Ciprian Porumbescu, Horodniceni, Capul Câmpului, Drăgoieşti, Berchiseşti, Moara, Stroieşti, Iliseşti şi Udeşti), pe o suprafaţă totală de 4.000 de hectare, reprezentând o investiţie de 780 de milioane de euro.
Proiectul va fi demarat de către o firmă cu capital francez, iar instalaţia va avea 170 de turbine, cu putere de 3 MW fiecare. Capacitatea totală a acestora va fi de 516 MW.

Parcul eolian din Mărişel Cluj
Primaria din Mărişel Cluj a semnat cu firma Ramina Eol contract de construire a unui asemenea parc. Investitia de inceput de 64 milioane de euro pentru 18 turbine ridicate pe un spaţiu de 100 de hectare va fi inceputul unui parc eolian la altitudinea de 1.230 de metri, cea mai înaltă zonă din Europa în cazul unor astfel de investiţii. Parcul de la Mărişel va avea o putere energetică de 45 de megawaţi (2,5 megawaţi pe fiecare turbină – n. red.).
Terenul de 100 de hectare pe care se va întinde parcul eolian cu cele 18 turbine este oferit de Primăria Mărişel, pentru care aceasta va primi din partea firmei 11% din profitul producţiei de energie.

vineri, 7 octombrie 2011

Despre Steve Jobs

Lucrurile bune merita mentionate, mai ales cand ele dispar. Reprezinta un exemplu pentru noi, un model de urmat, lucruri de invatat. Steve Jobs a dat o mare lectie de viata. Dar cine e Steve Jobs? Steve Jovbs a fondat Apple in 1976, in garajul unei case din California. A fost director general si cofondator al Grupul american Apple, impreuna cu prietenul si colegul sau din liceu, Stephen Wozniak. E copil parasit de parinti, adoptat de o familie modesta, iubitoare, care a avut grija de el.
Steve Jobs despre copilaria lui:
"Am crescut în Silicon Valley. Părinţii mei s-au mutat din San Francisco la Mountain View când eu aveam 5 ani. Când tatăl meu s-a mutat în centrul Silicon Valley, eram mereu înconjurat de ingineri şi oameni pasionaţi de tehnologie. Acela era paradisul meu. Ţin minte că locuinţa noastră era în apropierea unei livezi de piersici, iar vara aerul avea aroma acestor fructe. Era cel mai frumos loc de pe pământ, era lumea în care îmi doream să cresc".

Si din copilul nedorit de catre parintii biologici, iubit de parintii adoptivi, a ajung iubit de mare parte din lume.

Nascut in 1955, paraseste universitatea pentru a crea Apple.

În 1986, Jobs a cumparat Graphics Group ( mai târziu denumit Pixar) de la Lucasfilm, divizia grafică de calculatoare, pentru prețul de 10 milioane de dolari, din care 5 milioane de dolari fiind date companiei ca și capital. După cativa ani de la debut, Pixar Image Computer a încheiat cu Disney un contract pentru producerea unor filme animate computerizate pe care Disney le-ar cofinanța și distribui.
Vezi aici parte din interviul acordat de Steve Jobs in 2003 catre CBS News, vorbind despre cum a preluat Pixar:




În 2007, Apple a intrat în afaceri pe piața telefoniei mobile cu introducerea iPhone-ului, un multi-touch ecran telefon mobil, iPod, și dispozitiv de internet. Produsele care au catigat lupta economica pe piata telefoanelor mobile, create de Apple, au fost iPod, iPhone, iPad.

Steve Jobs a publicat pe contul lui, ca ultim mesaj scris de el pe blog, in urma cu 2 zile de a muri: "Love is like a puzzle, hard to piece together, but beautiful when all the right pieces are put together”.

Vezi imagini cu Steve Jobs de-a lungul scurtei sale vieti:

Imagini cu Steve Jobs de-a lungul putinilor sai ani

Aflat în concediu medical din ianuarie, el şi-a anunţat demisia din postul de director general la 24 august 2011, cedând conducerea adjunctului său Tim Cook. Asa arata Steve Jobs la 2 zile dupa demisie:

Ultima imagine cu Steve Jobs, bolnav de cancer de pancreas.


Cateva citate din Steve Jobs, gandirea si viziunea lui:
"Dacă Apple ar deveni un loc în care oamenii ar considera calculatoarele ceva banal, dacă romantismul ar dispărea, dacă angajaţii ar uita că PC-urile sunt cea mai mare invenţie făcută de om, atunci voi simţi că am pierdut Apple. Însă, dacă mă aflu la un milion de kilometri depărtare, iar aceste lucruri rămân la stadiul de supoziţii, atunci înseamnă că încă Apple este inima care bate în pieptul meu"

"Câteodată atunci când crezi anumite lucrui, faci greşeli. Este bine să recunoşti repede că ai greşit şi să mergi mai departe în a crea alte lucruri, pentru a repara eroarea făcută"

"Slujba mea nu este să fac viaţa oamenilor mai uşoară. Slujba mea este să fac viaţa oamenilor mai bună"

"Atunci când eşti tâmplar şi construieşti un şifonier din lemn, în spatele sertarelor nu pui un material de o calitate mai proastă, chiar dacă nimeni nu se uită acolo. Tu vei şti că este acolo, aşa că şi spatele sertarelor va fi realizat dintr-un lemn de calitate. Vei face asta pentru a putea dormi bine noaptea"

"Cuvântul "design" este unul ciudat. Unii cred că descrie numai înfăţişarea unui anumit obiect. Însă, bineînţeles, dacă vei săpa mai adânc, îţi vei da seama cum funcţionează de fapt.

"Inovaţia vine atunci când spui NU la 1000 de lucruri, şi când descoperi uimitorul din spatele banalului. De regulă se întâmplă să nu vedem lucrurile simple care stau întinse chiar în faţa noastră"

"Munca îţi ocupă o mare parte din viaţă, aşadar trebuie să te asiguri că ceea ce faci este un lucru de calitate. Trebuie să crezi în munca pe care o faci, numai aşa acţiunile tale vor fi măreţe"

"Dacă îţi trăieşti fiecare zi ca şi cum aceasta ar fi ultima ta zi, mai devreme sau mai târziu cu siguranţă vei avea dreptate. Mă uitam de multe ori în oglindă dimineaţa înainte de a pleca la muncă, şi seara când ajungeam acasă, şi mă întrebam dacă aş fi schimbat ceva la ziua care a trecut. Dacă răspunsul era nu, atunci cele 10 ore de muncă îmi aduceau o bucurie imensă".

"Modelul meu de afacere sunt cei de la Beatles. Sunt patru tipi foarte talentaţi, care se completau unul pe celălalt. În cazul Beatles, întregul era mai valoros decât fiecare membru luat separat".

Bill Gates, care a fost rivalul sau in viata pe domeniul calculatoarelor, a recunoscut ca Steve Jobs este un "geniu în Silicon Valley". Dupa moartea lui Steve Jobs, Bill Gates spunea: "Rar îi este dat lumii să vadă un om cu un impact atât de mare precum cel pe care Steve l-a avut. Efectele acestui impact se vor resimţi pentru multe generaţii. Pentru noi, cei norocoşi să lucrăm cu el, a fost o onoare imensă. Îmi va fi foarte dor de Steve".


Steve Jobs a murit pe data de 6 octombrie 2011, după o lunga batalie cu un cancer pancreatic, care a inceput undeva in 2004 .

Istoria calculatorului, de la inceputuri pana in prezent, cu toate stadiile sale, tehnice si ce a dus la aparitia iPhone,Ipod, iPad, film de o ora: